Az IIHS újabb tesztjének eredményét mutatta be, amely kísérletben két, azonos márkájú, de különböző kategóriájú autókat vizsgáltak - nem túl kecsegtető eredménnyel.

A jól ismert törésteszteken egy deformálódó elemnek ütköztetik az autókat, meghatározott követelményeknek megfelelve, ami ugye az összehasonlíthatóságot segíti. Ez természetesen (ahogy párszor említettem is) egyáltalán nem életszerű, mivel az esetek többsége legalább két jármű közt történik.

A 3 különböző teszt alanyai a Daimler, Honda és a Toyota modellei voltak, de egyik kis kategóriás, a másik meg nagyobb. A Honda Fit, Smart Fortwo, és a Toyota Yaris külön-külön jól szerepeltek a frontális ütközést szimuláló teszteken, viszont egy autóval való ütközés már nem mutatott olyan jól!

 Mercedes C vs. Smart Fortwo


 

Egy másik, régebbi teszt: Mercedes S vs. Smart Fortwo




Honda Accord vs. Honda Fit

 

  

Toyota Camry vs. Toyota Yaris

A bejegyzés trackback címe:

https://kres.blog.hu/api/trackback/id/tr631067989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása