Kamionnal ütközött egy személyautó szerdán kora reggel a 6-os úton Hird és Vasas között, a baleset miatt teljes szélességében lezárták. - írja a bama.hu.

Kispolszki. 6 évesen ilyenen tanultam vezetni. Kellemes élmények fűznek hozzá, de sajnos nem a biztonságáról híres, azokban az időkben még nem volt szempont előtt a passzív biztonság. Kapott biztonsági övet, automatát csak az utolsó szériákban.

Az autót vezető hölgynek esélye sem volt: az utascella megroppant, túlélési tér a nulla felé konvergál. Bekötött övvel is garantált a halálos sérülés egy ilyen helyzetben, főleg amikor egy magasabb hasmagasságú járművel ütköznek. Ilyenkor többnyire alászorul a nagyobb alá, a lökhárító és az egyéb, ilyenkor fejmagasságba kerülő elem egy az egyben a fejjel találkozik, ha csak közéjük nem a kormány ékelődik..

Mai kisautók (pl. az új 500-as Fiat) már sokkalta biztonságosabbak, egy ilyen találkozás valószínüsíthetően alacsonyabb sérüléssel végződne. De nem lehet mindenkinek új autója..

Fotó: Laufer László

A bejegyzés trackback címe:

https://kres.blog.hu/api/trackback/id/tr68909410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása