Nem is kell nagy sebesség ahhoz, hogy szeretett autónk (és benne ülő vétlen utasaink) rövid idő alatt fémlepénnyé legyenek, ketchup helyett vérrel fűszerezve. Emlékezetes mit művelhet egy vonat, vagy villamos akár egy nagy kamionnal, kisebb busszal, Trabanttal. Nincs az a masszív utascella, amely képes elvezetni azt az iszonyatos erőt, amely egy ilyen kis sebességgel mozgó tonnák okozhatnak pusztán a lendületükkel. Alábbiakban pár videó, köztük akadnak ismerösek is.

 

 


Á igen Jeremy Clarkson, az az angol idióta nemnormális hapsi, aki egyébként nagyon jó autós műsort vezet, alkalmanként hihetetlen pusztításokat végez, többnyire értelmetlenül a show kedvéért..
(legfájdalmasabb, amkor egy lassan veterán éredt Porsche-t zúzott rommá - erős idegzetűeknek!!) De ez az összeállítás nem hiábavaló.

 


Ez a törekvés remélem hamarosan szériaéredt lesz, az elgondolás eredménye magáért beszél, látni, hogy az autóban nem okozott akkora kárt, mint lufi nélkül. Érdemes lett volna mérni, mekkora oldal-irányú gyorsulás érte az "utasokat" a teszt két változata során.

 

Végezetül egy szimulált (és elég ritka - NCAP HAHAHA) vonat törésteszt. Iszonyat egy romboló, utasként átélni egyenesen borzasztó lehet, biztonsági övek hiányának biztos tudatában. Ugye emlékszünk a nem is oly régen Pilis-Monorierdőnél történt vasúti szerencsétlenségre, amelyben több ember is meghalt..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kres.blog.hu/api/trackback/id/tr161003105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása